3.png

Adem Minder, Leef Meer

De buteyko methode is niet zomaar het aanleren van ademhalingstrucjes. Dit is de methode die chronische ongeneeslijke aandoeningen geneest door de oorzaak daarvan te bestrijden. Je leert de ins- en outs over de belangrijkste methode voor de ademhaling. Hieronder lees je een aantal kernzaken.

3.png

Waarmee kan Buteyko jou helpen?

" Er is maar één ziekte; de ziekte van diepe ademhaling."

                                                                       - Prof. K. Buteyko -

Dr. Konstatin Buteyko.png

Dr. Konstantin Buteyko 

De Russische arts Konstantin Buteyko is de auteur van een groot aantal werken en uitvinder op diverse gebieden van de medische wetenschap en techniek. Zijn voornaamste theoretische stelling is dat de oorzaak van veel ziekten een tekort aan koolzuurgas (CO2) in de longblaasjes is. Dit tekort ontstaat als gevolg van chronische longhyperventilatie of met andere woorden “diepe ademhaling”.

Bovenmatige longventilatie of wel verkeerd ademen leidt tot verstoring van de stofwisseling, verstoring van de immuniteit en het ontstaan van allergie. Om deze verstoringen te compenseren, ontwikkelt het lichaam beschermende reacties, waarvan bronchiale astma het meest treffende voorbeeld is.

Buteyko biedt een trainingsprogramma waarin geleerd wordt bewust de ademhaling te verminderen. Als gevolg daarvan wordt de ademhaling genormaliseerd en wordt de mens weer gezond.

Slide Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.