top of page

za 10 jun

|

Lovte

Adem Special

In deze drieluik komen adem, meditatie en dans bij elkaar. Laat je meenemen en ervaar de combinatie van deze unieke special!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Adem Special
Adem Special

Tijd en locatie

10 jun 2023, 10:00 – 17:00

Lovte, Loosterweg 4a, 2215 TL Voorhout, Netherlands

Over het evenement

Drieluik Adem Special

Deze dag zal je in drie stappen meenemen, naar de verbinding met jezelf, dmv verschillende ademtechnieken en beweging.

Intunen in je lichaam, voelen wie je bent en verbinden met jezelf en de groep.

Dit doen we door te ademen en te dansen!

Heartdancing (door Katinka Holzhauer)

In een veilige setting word je uitgenodigd om in contact te komen met jezelf en met anderen in de dans. Zonder woorden maar in verbinding via ogen, handen en de expressie van je lichaam. Alles is welkom, je mag er helemaal zijn zoals je bent, met wat zich aandient in het moment. Heartdancing is een uitstekende voorbereiding op ademwerk: wat je meemaakt in het dansen kun je met ademen verder onderzoeken. 

Verbonden Ademen (door Michelle Caseley)

De verbonden adem is een adem-methode waarbij de in- en uitademing met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat er geen pauzes meer zijn tussen de in- en uitademing. Je ademt volledig in naar de onderbuik (actief) en ontspannen uit (passief). Je haalt heel bewust adem. De manier waarop we ademen heeft een grote impact op hoe we in het leven staan. We leven vaak gejaagd, stressvol en vermijden liever nare gevoelens. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden en/of vastzetten. Een verstoorde ademhaling kan vaak gevolgen hebben zowel fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel.  Al met één ademsessie kan geblokkeerde energie weer gaan stromen, kan je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt kan ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit je innerlijke kracht, je meer energie krijgt, je blijer bent en jezelf beter leert kennen. Door het loslaten van de energie die je niet meer dient kun je beter voelen wat er in het hier en nu bij je past.

Soma Breath Meditatie (door Babs Kapteijn)

In het laatste deel van deze Adem en in Verbinding Dag ga je ervaren hoe verschillende ademtechnieken je tot diepe innerlijke ontspanning kunnen brengen. SOMA Breath Meditation is een adem meditatie, gebaseerd op verschillende Pranayama technieken. Deze ademtechniek zal je in een korte tijd in een diepe meditatieve staat brengen.

Door ritmisch en circulair te ademen op prachtige hersengolf muziek met begeleide meditatie, zal je, in meerdere adem rondes, in een totale ontspanning komen en activeer je het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Programma:

09:30 inloop

10.00 – 10.45 uur sharing

10.45 – 11.45 uur Heartdancing | Katinka

12.00 – 13.30 uur Verbonden Ademcirkel | Michelle

13.30 – 14.15 uur lunch (inbegrepen)

14.15 – 14.30 uur ontspanningsoefeningen/ weer tot jezelf komen | Katinka

14.30 – 16.15 uur Soma Breath Meditatie | Babs

16.15 – 17.00 uur sharing & afsluiting

Jouw investering:

€98,00 (incl. btw)

Inbegrepen: thee, koffie, water, snacks & lichte lunch

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page